Om

Hej!

Udover mit arbejde med Tekstpert skriver jeg blandt andet en lille blog om hverdagslivet som udlandsdansker.

For mig er det vigtigt, at det jeg skriver er korrekt formuleret uden stavefejl og samtidig også er interessant for læseren – Altså, at det ikke kun lyder godt, mens det stadig er inde i mit hoved, men at det også giver mening for læseren, når det kommer ned på “papir”. Jeg vil jo gerne have, at læseren får lyst til at komme tilbage igen!

Der er selvfølgelig forskel på, hvad der er interessant for hvem, og hvilken slags tekst det er, du skriver.
Det kan være en blog for sjov, en artikel om grundvand, et reklameslogan, et facebook-opslag, en forretningsgang, en vejledning etc.

Men én ting er dog fælles for alle teksterne – og det er læserens oplevelse!

Læseoplevelsen kan for mange blive en knapt så behagelig oplevelse, hvis der er for mange forhindringer for øjet undervejs gennem teksten. Måske forsvinder læseren igen, inden han eller hun har læst teksten til ende?

En forhindring for øjet kan for eksempel være et manglende nutids-r, et sammensat ord som er delt, manglende komma- og tegnsætning eller en forkert ordstilling, således at betydningen af det, der er skrevet, måske risikerer at blive en helt anden end den, der oprindelig var tiltænkt.

I mange tilfælde er den, der skriver teksten formentlig ikke bevidst om, hvilken effekt disse forhindringer kan have på læseren.
Det kan være rigtig svært at læse korrektur på sine egne tekster (tro mig), da hjernen allerede er bevidst om, hvad der burde stå, og derfor måske ikke fanger fejlen ved gennemlæsning. Og hvis man oven i købet har haft flere forskellige vendinger af samme sætning eller budskab med i skriveprocessen, så kan det blive ekstra kringlet for hjernen.
Måske har man heller ikke tålmodigheden til selv at nærstudere sine tekster inden publicering og tænker blot, at det går nok?

Men det gør det ikke altid – og derfor vil Tekstpert gerne forsøge at hjælpe!

Så har du udfordringer med en tekst og vil du gerne have den gennemlæst og redigeret, inden den offentligøres eller sendes afsted, så tøv endelig ikke med at kontakte mig!

Mange hilsener

Lene
Tekstpert.dk