Løsning på udfordring #1

23. september 2018 0 Af Lene Andreasen

 

I sidste uge gav jeg Jer en lille udfordring #1 – og her kommer som lovet en løsning på de fem sætninger.

 

Jeg elsker at spise min familie og mine hunde.” —> “Jeg elsker at spise, min familie og mine hunde.

Hvis du ikke sætter komma foran “min familie”, fortæller du, at du elsker at spise din familie og dine hunde. Men det er der vel ingen, der gør?

Defekt tekniker er tilkaldt.” —> “Defekt. Tekniker er tilkaldt.

Hvis du ikke sætter punktum efter “defekt”, fortæller du, at det er en defekt tekniker, der er tilkaldt. Men det er vel ikke teknikeren, der er defekt?

Fryser du Jens?” —> “Fryser du, Jens?

Hvis du ikke sætter komma foran “Jens”, spørger du, om en eller anden fryser Jens? (eventuelt putter ham i fryseren).

I dag skal vi have lamme koteletter og lære at grille børn.” —> “I dag skal vi have lammekoteletter og lære at grille, børn.”

“Lammekoteletter” skal skrives i ét ord – ellers er det en kotelet, der er lam.
Der skal komma foran “børn”, for ellers fortæller du, at det er børnene, der skal grilles.

Ved du godt at de sko du har på er lavet af børnearbejdere?” —> “Ved du godt, at det er børnearbejdere, der har lavet de sko, du har på?

Her bliver du nødt til at “vende” sætningen lidt om, for ellers spørger du, om den anden godt ved, at skoene er lavet af børnearbejdere – ligesom noget kan være lavet af/bestå af skind, af bomuld, af plastik osv.

 

Hvis du, efter at have læst det her, har på fornemmelsen, at der er noget, jeg kan hjælpe dig med, så kan jeg helt sikkert hjælpe dig.

Du kan kontakte mig på følgende måder:

Mail: kontakt@tekstpert.dk
Telefon: 35 11 13 63

Jeg arbejder både i Google Docs og Microsoft Office 365 – men du kan også sagtens sende mig en helt almindelig mail med din tekst.

Og husk – hvis du ikke er tilfreds med min hjælp, så krøller jeg fakturaen sammen og smider den i papirkurven. (Jeg sender en kreditnota, så formaliteterne er på plads.)